{

Efter att jag har plockat upp dem i butiken och att någon har köpt dem vet jag inte vad som händer med dem. På det här sättet kan jag se var de tog slut någonstans eller när någon inte var mer törstig, inte orkade eller helt enkelt tröttnade. Resan däremellan är ett blankt papper som bara går att spekulera kring.

Jesper Nilsson

En mosad Fanta Berry och en Sprite liggandes på kullersten

Här funderar jag på om det kan röra sig om ett par små pojkar som har hittat gotte-dricka i kylskåpet hemma hos den ene. Det var förmodligen torsdag och de små gynnarna skulle iväg på innebandyträning och fick inte dricka läsk. Innan de gick var de snabba och norpade dessa burkar och sprang sedan iväg. När de hunnit iväg en bit från huset så saktade de ner och öppnade drickorna. De kände sig antagligen lite busiga att dricka läska före träningen och dessutom att de tagit drickorna utan att fråga.

Det går bara att ana hur de gick där och skrattade på trottoaren. Den ene kanske säger något i stil med; “Fan, va gott!”, varpå den andre skrattar så att läsken sprutar ut mellan läpparna. Efter det tappar en av dem sin innebandyklubba i marken så det blev en liten repa på bladet. Det här är troligen inget som de båda pojk-uslingarna märker för de är så uppe i sitt lilla tilltag och bara sörplar i sig läsken.

Nu upptäcker de att klockan är mycket och träningen börjar snart. De bälgar i sig det sista och slänger sedan burkarna på gatan. Tänk om föräldrarna visste detta, då skulle snorungarna aldrig någonsin få mer läsk.

Att cigaretterna ligger där är bara ett olyckligt sammanträffande.