{

Efter att jag har plockat upp dem i butiken och att någon har köpt dem vet jag inte vad som händer med dem. På det här sättet kan jag se var de tog slut någonstans eller när någon inte var mer törstig, inte orkade eller helt enkelt tröttnade. Resan däremellan är ett blankt papper som bara går att spekulera kring.

Jesper Nilsson

Hej, det är jag som är Jesper!

Sedan barnsben har bilder gäckat mitt sinne. Från de färgglada bilderböckerna, färgkritorna och vattenfärgen till pensel, staffli, canvas, sprayburk, kamera och grafisk design.

Det var länge sedan jag målade med pensel och staffli nu och det var länge sedan jag designade en affisch eller skylt. Barnböcker med färgglada bilder läser jag ofta för mina döttrar. Vi brukar måla med krita, tusch och vatten också, men det är inte på så hög nivå om man säger så.

Till vardags jobbar jag i butik. Jag har länge jobbat som dryckesansvarig. Jag jobbar även som kringresande merchandiser åt ett företag med i huvudsak dryckesleverantörer som kunder, de största i Sverige faktiskt, vissa även i världen.

Jag är pappa också, som jag redan skrivit, till två underbara döttrar. Jag, deras mamma och jag bor tillsammans i en lägenhet i Kalmar. Uppvuxen är jag på Öland och jag har en bakgrund som webbproducent och grafisk formgivare. Numera är formgivandes och webbproduktionen mest en hobby som jag får nytta av ibland, som nu till exempel med den här webbplatsen.

I övrigt så gillar jag att chilla framför tv-apparaten antingen kollandes på serier eller film och om jag får en stund ensam så sätter jag gärna igång mitt Xbox och kramar kontrollen en stund.

För att återgå till det här med bilder så har kameran legat nerpackad väldigt länge vilket är tråkigt för jag älskar att fota och det har varit ett intresse och en hobby i många år. Nu har jag äntligen dammat av den och till och med kommit på ett koncept…eller projekt…koncept för min fotografering. Jag kallar det “LIQUID STORIES”.

Liquid Stories bygger på att jag, som du förstår, hanterar många flaskor och burkar innehållandes olika drycker i mitt arbete. Jag plockar upp dem i hyllorna och bygger exponeringar på butikernas torg och gavlar så att det ska se så fint ut som möjligt så att människor ska hitta det de är sugna på.

Sedan ser jag människor i olika åldrar, med olika stilar och yrken, på olika humör som tar dem, går till kassan, betalar och sedan går ut genom butikens dörrar, ut i den stora världen. Men vad händer med burkarna och flaskorna sedan?

Efter att jag har plockat upp dem i butiken och att någon har köpt dem vet jag inte vad som händer med dem. På det här sättet kan jag se var de tog slut någonstans eller när någon inte var mer törstig, inte orkade eller helt enkelt tröttnade.

Resan däremellan är ett blankt papper som bara går att spekulera kring. Det är precis det jag gör på den här webbplatsen. Jag tar bilder på burkar och flaskor som jag hittar på mina strövtåg med kameran sedan kommer historierna om vad just den burken eller flaskan varit med om bara till mig nästan som att de talar med mig.

Häng med i min värld, vet ja’!